Październik to czas, aby zagubić się i odnaleźć na Sycylii. Gdy w Polsce zaczyna się chłód i brak światła, tam natura karmi owocami, słońcem i pięknem, które łączy wiele barwnych tradycji.
Proponujemy tygodniowy warsztat pracy z ciałem w oparciu o jogę klasyczną i powięziową wraz z nauką gotowania w tradycji kuchni lokalnej oraz kurs języka włoskiego.
W harmonogramie dnia będą 2 godziny praktyki jogi w przepięknym otoczeniu, 1,5 h lekcje włoskiego, które umożliwią porozumiewanie się w podstawowych sprawach oraz 3 h warsztaty kulinarne wraz z wykładem na temat zdrowego jedzenia i suplementacji na różnych etapach życia.
W ramach warsztatu pracy z ciałem uczestnicy nabiorą większej świadomości siebie oraz nawyku codziennej praktyki własnej służącej zdrowiu, lepszemu życiu dzięki integracji stanów umysłu z doświadczeniem somatycznym.
Warsztaty żywieniowe w klimacie włoskim z wykorzystaniem sezonowych warzyw i darów nadmorskich owoców morza będzie prowadziła Magdalena Kuczyńska, która pomaga przywracać dobrą relację z jedzeniem. Magda jest dietetykiem, psychodietetykiem, specjalizuje się w diecie Ketogenicznej / LOW CARBS.
Amanda Maselli, certyfikowana nauczycielka języka włoskiego i architektka poprowadzi nie tylko kurs języka, ale też pomoże poznać lokalną kulturę i zrozumieć sycylijski koloryt życia.
Grupa – 12 uczestników
Miejsce – starówka Syrakuz, zabytkowa Ortigia, noclegi w pokojach 2-osobowych w sercu starego miasta w odległości 5 minut od plaży
Cena – 5000 pln, w tym noclegi, posiłki, warsztaty pracy z ciałem, warsztaty gotowania oraz lekcje włoskiego
Lot do Katanii oraz dojazd do Syrakuz we własnym zakresie.
Zgłoszenia mailowo lub telefonicznie:
jogawgabinecie@gmail.com
tel. 505 172 166
o